Stedentrip Berlijn

Stedentrip naar Berlijn

Vermenging van oud en nieuw, cultuur en historie – bezoek Berlijn

Iedereen weet dat Berlijn de hoofdstad is van Duitsland. Deze Duitse stad staat symbool voor de vermenging van oud en nieuw. Dankzij de rijke historie van de stad is er ook ontzettend veel cultuur te bewonderen. Maar wist je ook dat Berlijn bekend staat als een van de grootste culturele, wetenschappelijke en politieke centra van Europa? De reden hiervoor is te vinden in het hoog ontwikkelde culturele leven en de groenheid. Maar liefst 22 procent van deze Duitse hoofdstad bestaat uit natuur! Dat vind je bijna nergens anders.

Leuke activiteiten in Berlijn!

Stedentrip naar Oost en West Berlijn

Na afloop van de Tweede Wereldoorlog werd de hoofdstad van Duitsland opgedeeld: een deel werd bezet door de Sovjet-Unie en het andere deel door Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Amerika. Dit resulteerde in Oost en West Berlijn. De muur die de twee delen van de stad gescheiden hield, viel op 9 november 1989. Er is vandaag de dag echter nog veel te merken van die tweedeling. Veel gebouwen en een aantal grensposten, zoals Checkpoint Charlie, zijn intact gebleven. Hierdoor kan jij even terug in de tijd gaan en met eigen ogen zien hoe dat er vroeger aan toe ging.

Stedentrip Berlijn HotelsBooking.com

Winkelen en feesten kan ook in Berlijn

Berlijn heeft echter meer te bieden dan alleen een blik in het verleden. Deze stad staat onder velen bekend als een ware feeststad. Er zijn veel grote clubs te vinden en ook de enorme zomerfestivals zijn internationaal een groot succes. Ook als je een beetje van winkelen houdt, zit je in Berlijn goed. De Duitse hoofdstad kent allerlei soorten winkels, van kleine boetiekjes tot grote designerwinkels – deze stad heeft het allemaal. Aan de Kurfüstendamm kan jij shoppen tot je erbij neer valt. Houd jij meer van eten? Proef dan in een van de warenhuizen typische Berlijnse delicatessen.

Stedentrip Berlijn, Je kijkt je ogen uit

De Duitse hoofdstad kent ontzettend veel bezienswaardigheden. De stad kent maar liefst 170 verschillende musea die zowel internationale als nationale cultuur tentoonstellen. Daarnaast zijn er ook veel belangrijke gebouwen te bewonderen in Berlijn. Zo is er nog een deel van de Berlijnse Muur bewaard gebleven en kan je de Berliner Dom, een van de belangrijkste kerken in Berlijn, bezoeken. Daarnaast kan je er ook voor kiezen om langs de Brandenburger Tor, de belangrijkste en enige poort, te lopen.

Alle activiteiten bekijken

Social Berlijn

Laat je inspireren en bekijk de mooie afbeeldingen van Berlijn!