Stedentrip Bremen

Stedentrip Bremen, Het sprookjesachtige Bremen

Bremen is een stad in het Noorden van Duitsland. De Duitse sta ligt aan beide zijden van de rivier de Wezer. Bremen werd rond 782 gesticht en kort erna werd er een bisdom opgericht. Hierdoor werd de stad een steunpunt voor alle gelovigen in Noord-Europa. Net als veel steden in Duitsland werd Bremen voor meer dan de helft verwoest door bombardementen. Dat heeft echter geen negatieve sporen achtergelaten: Bremen is een bijzondere stad vol unieke bezienswaardigheden die je niet mag missen. De stad bruist van leven dankzij haar diverse cultuur en de bijzondere architectuur.

Activiteiten in Bremen

Stedentrip Bremen Een stad uit een sprookje

De naam van deze Duitse stad is verbonden met een sprookje. De Bremer stadsmuziekanten hebben hun eigen sprookje dat met een standbeeld wordt geëerd op het huidige marktplein van Bremen. Naast dit bijzondere beeld is er ook nog een ander uniek symbool van de stad: het Rolandstandbeeld uit 1404. Dit beeld staat voor de vrijheid van de stad. Het is tevens een voorbeeld van de architectuur van Bremen. Het beeld is een gotisch bouwwerk met een façade is de Wezerrenaissance stijl. Zowel dit beeld als het sprookjesbeeld zijn voor het raadhuis in Bremen te vinden.

Stedentrip Bremen Hotels

Zoek en boek aanbiedingen voor leuke hotels in Bremen.


Booking.com

Stedentrip bremen Industrieel en vriendelijk

Bremen is een belangrijke havenstad van Duitsland. Daarom is er een duidelijk commerciële en industriële sfeer te merken in deze Duitse stad. Desondanks is Bremen tevens een vriendelijke en culturele stad. Bremen zit hierdoor dus vol contrasten. Veel Duisters beschouwen Bremen als een stedelijk hoogtepunt van Duitsland. Als je door de stad wandelt, zal je begrijpen wat ze daarmee bedoelen. Bremen is een bijzondere stad om te bezichtigen. Je hebt genoeg om te bewonderen waardoor je steeds om je heen kijkt naar al het moois.

Stedentrip Bremen Musea, kerken en evenementen

Ook in Bremen zijn er genoeg bezienswaardigheden om ervoor te zorgen dat jij je niet verveelt tijdens een bezoekje aan de havenstad. Loop bijvoorbeeld de rivier af naar Weser – Welten. Daar kom je allerlei attracties tegen, zie je andere tradities en hoor je over de vele legenden die de geschiedenis van Bremen erg mooi illustreren. Bovendien is er jaarlijk de Bremer Freimarkt, een volksfeest met een kermis dat sinds 1035 al plaatsvindt. De Freimarkt van Bremer is daarmee het oudste volksfeest in heel Duitsland! Dit evenement duurt maar liefst zeventien dagen en trekt ieder jaar weer meer dan vier miljoen bezoekers.

Alle activiteiten in Bremen