Dortmund stedentrip

Stedentrip Dortmund – de Duitse stad met unieke charme

In de deelstaat Noordrijn-Westfalen vind je de Duitse stad Dortmund. Deze stad telt iets meer dan een half miljoen inwoners. In de Tweede Wereldoorlog heeft Dortmund veel bombardementen moeten verduren. In het centrum zijn er weinig historische gebouwen overgebleven. Gelukkig kan je nog steeds een aantal kastelen bewonderen, de ruïne bezoeken en vol verbazing staren naar monumentale industriële gebouwen. Dortmund biedt je een complete ervaring met zijn grote warenhuizen en kleine, gezellige winkels. Hierdoor staat Dortmund bekend als de Duitse stad met een unieke charme.

Activiteiten in Dortmund

Stedentrip Dortmund Wandelen in het verleden en heden

Dortmund in tegenstelling tot veel Duitse steden niet gericht op alleen het verleden, de stad kijkt ook naar de toekomst. Het verleden wordt hierdoor omarmd door het heden. Dit merk je als je door de straten van Dortmund loopt: de stad is zeker een samenkomst van geschiedenis en toekomst. In de vele musea en concertzalen kan je de lokale geschiedenis van Dortmund verkennen. Je kan er ook voor kiezen om even te ontsnappen aan de drukte van de stad in een van de vele parken van Dortmund.

Hotels voor een stedentrip naar DortmundBooking.com

Stedentrip Dortmund De oudste kerk van Dortmund

Als je in Dortmund bent, dan mag een bezoekje aan het oudste gebouw van de stad niet ontbreken. De St. Petruskerk is al sinds 776 te vinden op de heuvel, de Syburg. Helaas is de kerk door de eeuwen heen verwoest en gerestaureerd. Het oudste, intacte deel van de kerk dat je kan bewonderen is de westelijke weertoren. Deze oude kerk vormde het podium voor veel verschillende historische gebeurtenissen. De restanten daarvan zijn nog steeds te bewonderen als je in en om de kerk loopt. De geschiedenis van Dortmund komt echt tot leven in de St. Petruskerk.

Het hart van de biercultuur

In Duitsland is er een levendig biercultuur. Wist je dat Dortmund het hart is van die biercultuur? Dortmund staat al sinds de middeleeuwen bekend om zijn kunsten als bierbrouwerij. De Duitse stad is tegenwoordig zelfs de grootste bier-producerende stad van Europa! Dus ben jij in Dortmund en weet je niet waar je heen wilt gaan? Ga dan snel naar het brouwerijmuseum om een andere kant van deze stad te ontdekken. Tijdens een bezoekje leer de alles over de streek en de geschiedenis van het brouwen. Bovendien mag je het resultaat van die biertraditie ook even testen.

Alle activiteiten Dortmund