Stedentrip Duisburg

Stedentrip Duisburg – de stad vol versmeltingen van oud en nieuw

Duisburg lig in het oostelijke deel van Duitsland, in de deelstaat Noordrijn-Westfalen. De stad is te vinden op het punt waar de Ruhr en de Rijn samenvloeien. Duisburg staat bekend als een stad waar volop contrasten aanwezig zijn. Zo is het stadscentrum een versmelting van oud en nieuw, van historische en moderne elementen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd deze Duitse stad namelijk een belangrijk industrie- en transport punt dat meerdere keren door de geallieerden is gebombardeerd. Dit resulteerde in een vrijwel geheel verwoest Duisburg: tachtig procent van de woningen was verwoest.

Activiteiten stedentrip Duisburg

Stedentrip Duisburg Architectuur vol historie

De turbulente geschiedenis van Duisburg is goed terug te zien in de architectuur van de stad. Door de bombardementen was een groot deel van de stad vervaagd. Hierdoor is een aanzienlijk deel van de stad opnieuw gebouwd, deels modern en deels is gerestaureerd. Zo is de Middeleeuwse stadsvesting opnieuw opgebouwd en ook is de Oude Markt in ere hersteld. Sommige gebouwen hebben de Tweede Wereldoorlog overleeft en staan tevens tussen de nieuwere architectuur. Zo is er het Dreigiebelhaus dat via een spoor officiële papieren terug kan worden geleid tot 1525. Hiermee is dit het oudste, nog bestaande woonhuis van Duisburg.

Hotels Duisburg

Waar slaap jij in Duisburg? Bekijk de hotel aanbiedingen hieronder!Booking.com

Stedentrip Duisburg Cultuur in de openbare ruimte

Uniek aan Duisburg is de grote hoeveelheid kunst die te bewonderen is in de openbare ruimte. Zo kan je de Brunnenmeile Duisburg lopen. Dat is een beeldenroute in Duisburg met allerlei beroemde en befaamde beelden. Wil je nog meer beelden zien? Dan kan je het Beeldenpark van het Lehmbruck-Museum bezoeken. Daar hebben ze maar liefst 40 beelden staan in het bekende Kant-Park. Naast beelden heeft Duisburg ook veel kunstwerken op de zes metrostations in het centrum. Daar is de zogenaamde U-Bahn-Kunst te aanschouwen. Ten slotte zijn er nog volop kunstwerken te bekijken langs de Düsseldorfer Strasse.

Stedentrip Duisburg Vervlochten met cultuur

Duisburg zit bomvol met culturele bezienswaardigheden. Zo telt de stad drie belangrijke kerken die je zeker een keer gezien moet hebben: de Salvatorkerk in gotisch stijl, de laatgotische kerk in Hamborn en de laat Romaanse kerk uit de dertiende eeuw in Mündelheim. Als je geen behoefte hebt aan kerken, kan je ook het Landschaftspark Duisburg-Nord bezoeken. Dat is een openbaar park met een oud hoogovencomplex als middelpunt. Naast deze culturele bestemmingen kan je ook een van de musea bezoeken of een dagje naar de Zoo Duisburg gaan.

Alle activiteiten in Duisburg