Stedentrip Frankfurt

Stedentrip Frankfurt – de stad aan de oevers van Main

Frankfurt am Main, regelmatig afgekort tot Frankfurt, is de grootste stad van de Duitse deelstaat Hessen en ligt aan de oevers van de Main. Deze stad is met zijn ruim 700.000 inwoners de vijfde grootste stad van Duitsland. Frankfurt am Main staat vooral bekend om de architectuur. Deze Duitse stad kent namelijk als enige hoge wolkenkrabbers. Door de aanzienlijke hoogbouw staat Frankfurt am Main ook wel bekend als ‘Mainhattan’. Ben jij gek op architectuur, dan moet je zeker Frankfurt bezoeken. De staf heeft vele
strakke lijnen en een gerenoveerd authentiek stadscentrum.

Activiteiten Frankfurt

Frankfurt Turbulente geschiedenis

Frankfurt was al bewoond in de late steentijd. Daarna hadden de Romeinen er een nederzetting. In de zestiende eeuw werd Frankfurt am Main een belangrijk centrum voor de boekhandel en de boekdrukkunst in Europa. Daarnaast werd het in die tijd ook een toevluchtsoord voor Hugenoten. Tijdens het nazi-bewind kende de inwoners van Frankfurt veel angst: ruim elfduizend Frankfurters werden vanwege hun Joodse afkomst door de nazi’s afgevoerd en vermoord. Alsof dat nog niet erg genoeg was, is het gehele Middeleeuwse stadscentrum plat gebombardeerd. Hierdoor is Frankfurt na 1945 grotendeels modern herbouwd.

Hotels Frankfurt

Bekijk hieronder last minute hotel aanbiedingen in Frankfurt.Booking.com

Frankfurt stedentrip naar Römerberg voor bezienswaardigheden

Het oude stadscentrum van Frankfurt bestaat ondanks de bommen nog wel. Dankzij de herbouw van grote monumentale gebouwen is het oude centrum nog steeds te bewonderen. Dit gebied wordt vaak aangeduid als Römerberg. De Römerberg is simpelweg het stadhuisplein van Frankfurt am Main en sinds de Middeleeuwen al het centrum van de stad. In Römerberg zijn er een aantal belangrijke gebouwen te vinden. Zo kan je daar het Rathuis bewonderen en ook de Nikolaikirche is daar te vinden. Op het plein staat uiteraard ook het Middeleeuwse gemeentehuis. Dit gebouw heet de Römer, vandaar de naam Römerberg.

Frankfurt stedentrip Overvloed aan culturele instellingen

Met ongeveer 60 musea en galerijen heeft Frankfurt am Main een uitgebreid en gevarieerd aanbod aan cultuur. Je zou kunnen zeggen dat er een overvloed aan culturele instellingen te vinden is. Als sinds de jaren tachtig is met name de zuidzijde van de rivier uitgebouwd tot een waar museumoever. Dit cluster van musea kent 13 verschillende soorten museums die bij elkaar ongeveer 2700 schilderijen, 600 beelden, 10.000 tekeningen en drukgrafieken tellen. Ieder jaar vindt er ook een waar festival voor de musea plaats in Frankfurt: het Museumsuferest.

Alle Activiteiten Frankfurt