Stedentrip Hamburg

Stedentrip Hamburg

Een shoppersdroom vol historie – dat is Hamburg

Hamburg is de op een na grootste stad van Duitsland met maar liefst 1,7 miljoen inwoners. Deze bijzondere stad is de vakantielocatie voor allerlei bezoekers. Ben jij gek op shoppen? Dan zit je goed in Hamburg. Ga jij liever op vakantie allerlei bijzondere locaties vol historische waarde bezoeken? Dan is tevens deze Duitse stad het antwoord op jouw wensen. Naast het feit dat Hamburg dé winkel- en uitgaansparadijs is, heeft deze stad de grootste haven van de hele wereld! Wanneer bezoek jij Hanzestad hamburg?

Activiteiten Stedentrip Hamburg

Hamburg Duitse havenstad mét winkelgelegenheid

Niet veel mensen weten het, maar Hamburg is een van de betere winkellocaties van heel Europa. Zo kan je voor echte designmerken naar Neuer Wall gaan. Dat ligt in het centrum van de havenstad. Naast luxekledingmerken zijn er ook zat hippe winkeltjes te vinden in het noordwesten van de stad. Zo kan je de Markstrasse bezoeken of een kijkje nemen in de winkeltjes aan de Lange Reihe. Door de variatie aan winkels kan je zowel helemaal los gaan met geld uitgeven of shoppen met een budget.

Stedentrip Hamburg Genoeg cultuur om te bewonderen

De Duitse havenstad Hamburg telt meer dan 40 theaters, 60 musea en ongeveer 100 clubs of dansgelegenheden. Dit houdt met andere woorden in dat er een aantal bijzondere musea zijn en een zeer uitgebreid uitgaansleven. Heb je geen tijd om alle musea te bezoeken Neem dan de tijd om de Hamburger Kunsthalle te bezoeken. Dat is het belangrijkste museum van de stad. Ga je met de kids weg? Dan kan je kiezen voor de Duitse variant van Madurodam: Miniatur Wunderland. Naast de musea zijn er ook een aantal bijzondere monumenten te bewonderen in de gezellige wijken van de stad.

Hotels in HamburgBooking.com

Niet alleen modern, ook klassiek in Hamburg

Hamburg is niet alleen erg modern door zijn actieve culturele leven en de vele musea. Een tijdje geleden had Hamburg namelijk de meest indrukwekkende skyline van heel Europa. De reden? Vier van vijftien hoogste kerken staan namelijk in deze bijzondere havenstad. Zo is er de St. Michealiskirche. Dit is de grootste kerk van Hamburg. Deze kerk is, zoals de naam wellicht verklapt, gewijd aan de aartsengel Michaël, is maar liefst 132 meter hoog en werd gebouwd van 1647 tot 1669. Dus houd je meer van de klassieke culturele bezienswaardigheden, dan kan je jouw ogen uitkijken in Hamburg.

Alle activiteiten Hamburg