Stedentrip Hannover

Hannover Stedentrip

Ontdek Hannover, ontdek de stad aan de Leine

De stad aan de Leine, dat is Hannover. Hannover is de hoofdstad van de deelstaat Nedersaksen in Duitsland. Net als zoveel Duitse steden werd Hannover tijdens de Tweede Wereldoorlog grotendeels verwoest. Om de oorlog ter herinneren werd de ruïne van de Aegidienkerk niet opgebouwd. Na de Tweede Wereldoorlog werd Hannover bekend als voorstander van moderne architectuur en kunst. Desondanks zijn er wel enkele oude gebouwen gereconstrueerd, waardoor je nog wat merkt van de geschiedenis van de stad als je door de straten loopt.

Activiteiten Stedentrip Hannover

Stedentrip Hannover De Altstadt, het historische centrum

Het historische centrum van Hannover was in de Tweede Wereldoorlog compleet vernietigt. Gelukkig zijn delen ervan na de oorlog wel gereconstrueerd. Hierdoor is de Altstadt van Hannover wel klein, maar erg mooi. Als je door de straten loopt kom je allerlei leuke restaurantjes, terrasjes en winkeltjes tegen. De bekende winkelstraten van Hannover, Bahnhofstrasse en Kröpcke, lopen rechtstreeks naar het historische centrum. Aan de rand van de Altstadt ligt de markthal. Dit wordt ook wel de buik van Hannover genoemd. De markthal is een ideale plek waar je de hele dag lekker kan eten.

Hotels Hannover

Geniet van Hannover en boek een Hotel, bekijk hieronder de leukste aanbiedingen naar Hannover


Booking.com

Stedentrip Hannover, Bijzondere wandelroute door Hannover

In de binnenstad van Hannover is een rode lijn op de straat te zien. Die rode lijn, ook wel de Rote Faden genoemd, is een wandelroute uitgezet door het toeristenbureau. Als je de lijn volgt door de stad heen, ben je ongeveer een uurtje zoet. De route start bij het kantoor van het toeristenbureau en eindigt in de Bahnhofstrasse. Met deze bijzondere wandelroute loop je langs de 36 belangrijkste bezienswaardigheden van Hannover. Zo loop je door de winkelstraten, langs het riviertje de Leine en door de Altstadt. Met deze wandelroute leer jij binnen de kortste keren Hannover kennen.

Stedentrip Hannover, Het Neues Rathaus

Dé toeristen trekken van Hannover is toch wel het Neues Rathaus. Dit gebouw is het meest markante gebouw van de Duitse stad. Dit stadhuis is gebouwd in 1901 en is niet te missen. Het is niet alleen groot, het gebouw staat ook nog eens op vrijwel iedere ansichtkaart van Hannover. Als je in Hannover bent, moet je het Neues Rathaus echt bezoeken. De kenmerkende glazen koepel biedt een prachtig uitzicht over de Duitse stad. Heb je mazzel? Dan bestaat er de kans dat je zelfs de bergen van de Harz kan zien vanuit de koepel.

Alle activiteiten Stedentrip Hannover