Stedentrip Köln / Keulen

Stedentrip Köln – Keulen – een historische stad aan de Rijn

Wil je een stedentrip boeken zodat je veel cultuur kan zien, maar wil je niet te ver weg van huis gaan? Bezoek dan Köln, oftewel Keulen. Deze bijzondere stad ligt aan de Rijn, dat is redelijk dichtbij ons eigen kikkerlandje. Köln staat bekend om zijn rijke culturele geschiedenis en architecturale erfgoed. Daarnaast worden er ook regelmatig grote, internationale evenementen georganiseerd. Denk hierbij aan evenementen als beurzen om handel te drijven, maar ook carnavals. Het bekendste event is waarschijnlijk de kerstmarkt waar ieder jaar weer bussen vol Nederlanders naar toe gaan.

activiteiten stedentrip Köln

Stedentrip Köln Rijke geschiedenis

De locatie van het huidige Köln is al door mensen bewoond sinds de oude steentijd. Zo zagen de Romeinen Köln als ideale strategische locatie. Zij hebben er toen een nederzetting gesticht die later is uitgegroeid tot een stad van ruim 1 miljoen inwoners. Door de ligging was de stad al vroeg in de Middeleeuwen een belangrijk kruispunt voor diverse handelswegen. Hierdoor heeft Köln na de Romeinen nog een aanzienlijk belangrijke rol gespeeld. Zo was de bisschop van Köln een belangrijk figuur op het politieke toneel van de Middeleeuwen. Dit is terug te zien in de prachtige Dom van Köln.

Hotels in Koln, Cologne

Bekijk hieronder de hotels in de stad Köln / Keulen!


Booking.com

Stedentrip Köln Niet alleen historie, ook moderne invloeden

Tijdens de Tweede Wereldoorlog is het centrum van Köln vrijwel volledig verwoest. Hierdoor is de bebouwing van de stad grotendeels modern. Een interessant weetje: tijdens de wederopbouw is wel een nieuwe stijl gebruikt, maar de indeling is hetzelfde gebleven. Dit betekent dat het stratenplan en de straatnamen onveranderd zijn gebleven. Dat maak je niet vaak mee! Alleen historisch belangrijke gebouwen zijn in eenzelfde stijl gerestaureerd als het origineel. Zo was de Dom van Köln tijdens de oorlog een aantal keer geraakt door luchtaanvallen, met als gevolg flinke gaten in de torens.

Stedentrip Koln/ Keulen, altijd Volop feest in Köln!

Je kan in Köln heerlijk wandelen door de Altstad. In dit historische stadscentrum van Köln kan je allerlei musea bezoeken en de Dom bewonderen. Uiteraard mag een bezoek aan een van de 26 brauhausen niet ontbreken tijdens je bezoek aan deze bijzondere Duitse stad. Ben je gek op feesten en zit je vol gezelligheid? Dan kan je ervoor kiezen om Köln te bezoeken tijdens het Carnaval of bezoek de kerstmarkt! Dat zijn echte aanraders tijdens een stedentrip naar deze Duitse stad aan de Rijn.

Alle activiteiten stedentrip Köln