Stedentrip Leipzig

Stedentrip Leipzig Ontdek alles wat Leipzig te bieden heeft

Leipzig, niet de eerste stad waar je aan zou denken als je Duitsland wilt bezoeken. Toch is deze stad in de deelstaat Saksen de laatste jaren aan het groeien in zijn bekendheid. Zo wordt Leipzig ook wel de bakermat van grote musici genoemd, klein Parijs of het Venetië van het Noorden. Met een half miljoen inwoners is Leipzig de 10e grootste stad van Duitsland. De stad kent naast de vele bijnamen ook een bijzondere geschiedenis: van 1949 tot 1990 maakte Leipzig deel uit van het communistische Oost-Duitsland.

Activiteiten Stedentrip Leipzig

Leipzig Centrum voor muzikanten

Leipzig staat over de hele wereld bekend als de Duitse stad waar veel beroemde componisten hebben gewoond, gestudeerd of gewerkt. Zo heeft Johann Sebastian Bach geleefd in deze stad tot zijn dood. In Leipzig heerst er daarom een levendige Bach traditie. Zo is er ook een mooi museum opgericht aan de componist: het Bach-museum. Naast Bach heeft de Noorse componist Edward Grieg gestudeerd in Leipzig en stichtte Felix Mendelssohn er een conservatorium. Tijdens een bezoek aan deze stad kan je duidelijk merken dat deze wereldberoemde componisten hun sporen daar hebben nagelaten.

Hotels in Leipzig

Bekijk hieronder de hotels in Leipzig met interessante aanbiedingen.


Booking.com

Stedentrip Leipzig ook historische bezienswaardigheden

Voor de cultuur en historie liefhebbers onder ons zijn er zat bezienswaardigheden om te bewonderen in Leipzig. Zo is er het oorlogsmonument Völkerschlachtdenkmal en de Thomaskirche, oftewel de Thomaskerk. Deze kerk is gebouwd tussen 1212 en 1222. De oude markt kerk was toen omgebouwd tot een abdijkerk voor een nieuw klooster. De Thomaskirche is een van de twee hoofdkerken van Leipzig. Deze kerk is echter over de hele wereld bekend, omdat dit Bach zijn kerk is. Hier werkte hij als Thomascantor met het Thomanerchor. Tijdens de Tweede Wereldoorlog is de toren beschadigd geraakt.

Unieke evenementen in Leipzig

Ook deze bijzondere Duitse stad kent jaarlijkse evenementen. Zo wordt er ieder jaar het grootste gothic festival ter wereld georganiseerd in Leipzig: het Wave-Gotik-Treffen. Dit vierdaags festival vindt plaats gedurende het Pinksterweekend. De eerste editie van dit festival is gehouden in 1992. Daar kwamen ongeveer 1.500 bezoekers op af. Sinds die tijd is het festival gegroeid en staat het nu bekend als het grootste festival. Naast dit evenement vinden er diverse jaarlijkse events plaats in Leipzig, zoals de Games Convention en de Auto Mobil International. Kortom, er is genoeg te beleven en te bezoeken in Leipzig!

Alle activiteiten Leipzig