Stedentrip München

Stedentrip München Bezoek het 800 jaar oude München!

München ligt in het Zuiden van Duitsland. De stad werd in 1158 gesticht als een handelspost in de buurt van een klooster. München is tegenwoordig de belangrijkste stad van de Duitse deelstad Beieren en behoort tot de belangrijkste culturele en economische centra van Duitsland. Deze stad vormt met andere woorden hét centrum van het Zuiden voor toneel, bezienswaardigheden en vele festiviteiten. Uiteraard staat München vooral bekend om haar cultuur als 800 jaar oude stad en ook de voetbalclub van deze stad is erg bekend. Dan hebben we het natuurlijk over FC Bayern München.

Stedentrip activiteiten in München

Stedentrip München genoeg bezienswaardigheden voor iedereen

München is een erg leuke stad om te bezoeken. Er zijn allerlei verschillende bezienswaardigheden waardoor er voor iedereen wel wat tussen zit. Zo zijn er vier belangrijke en bekende kerken om te bewonderen. De Frauenkirche (de Vrouwenkerk) is wellicht de bekendste. Dit is hoofdkerk van deze stad en is gebouwd tussen 1468 en 1488. De mooie westtorens zorgen voor een mooi aanzicht van buitenaf, maar loop ook eventjes naar binnen. Het interieur is namelijk even bezienswaardig. De Frauenkirche is het hoofdmonument van de Beierse bouwkunst, dus die mag je niet missen tijdens een stedentrip naar München!

Hotels München

Bekijk hieronder de aanbiedingen voor hotels in München en ontdek deze mooie Beierse stad!


Booking.com

München Cultureel centra van Beieren

Naast het voetbalstadium en de bijzondere kerken, zijn er nog veel meer interessante dingen om te bekijken in München. Zo zijn er ook een aantal monumenten, een hoop musea en jaarlijkse evenementen die het zeker waard zijn om deze Duitse stad een keer te bezoeken. Denk hierbij aan het Olympisch stadium uit 1972 of aan de historische zomerkastelen Slot Nymphenburg en Slot Schleissheim. Ondanks dat het historische centrum van deze stad plat gebombardeerd werd in de Tweede Wereldoorlog, merk je daar vrijwel niets van. Bij de wederopbouw is de beslissing genomen om het historische centrum in ere te herstellen.

München, Bijzondere evenementen het hele jaar door

München organiseert ieder jaar weer een aantal evenementen die je moet bezoeken als je in de stad bent. Zo word er eind juni altijd een filmfestival gehouden. Op de Berlijnse editie na is dit het belangrijkste filmfestival van heel Duitsland! Het bekendste evenement is het Oktoberfest: het grootste bierevenement ter wereld. Dit vindt plaats vanaf half september tot en met begin oktober. Ten slotte is er rond het einde van het jaar een grote kerstmarkt te vinden.

Alle activiteiten in München