Stedentrip Nuremberg

Stedentrip Nuremberg

De Duitse stad Nuremberg ligt in het midden van de deelstaat Beieren. De stad heeft ongeveer een half miljoen inwoners en is een van de weinige steden in Duitsland die de oorspronkelijke stadsmuren en torens grotendeels heeft behouden. Hierdoor heeft Neurenberg zowel oude als moderne elementen. Vroeger had de stad enorm veel invloed gehad van het Roomse Rijk en het was een belangrijk onderdeel op de handelsroute tussen Italië en Noord-Europa. Dankzij al deze diverse culturele invloeden is de architectuur erg interessant en zijn er veel boeiende musea te vinden in Neurenberg.

Stedentrip Activiteiten in Nuremberg

Stedentrip Nuremberg Stad van veel historische gebeurtenissen

Neurenberg was tijdens de Tweede Wereldoorlog totaal niet door de nazi’s gedomineerd. De stad kende een eigen burgemeester en een liberaal progressief bestuur. Wellicht ben je bekend met Neurenberg vanwege de ‘Rassenwetten van Neurenberg’. De rassenwetten van de Nationaalsocialistische staat in de Tweede Wereldoorlog, waardoor Joodse burgers werden uitgesloten van het leven en rechteloos werden, zijn in Nuremberg afgekondigd. Maar dat is niet het enige. De Processen van Neurenberg werden door het Nuremberg-tribunaal gehouden tegen de nazi-leiders van Duitsland. In Neurenberg werden zij beschuldigd van de oorlogsmisdaden. Nuremberg is dus een stad waar veel historische gebeurtenissen plaatsvonden.

Hotels Nuremberg

De leukste aanbiedingen voor hotels in de stad Nuremberg.


Booking.com

Stedentrip Kunst en cultuur in Nuremberg

Naast veel historie kent Neurenberg ook genoeg bezienswaardigheden. Er is zeker genoeg kunst en cultuur te bewonderen in deze Duitse stad. Zo staat de Rooms-katholieke Onze-Lieve-Vrouwekerk in Neurenberg. Deze indrukwekkende kerk is gebouwd van 1349 tot 1358 in gotische stijl. Als je dan toch in Neurenberg bent, moet je ook de Nürnberger Burg bezoeken. Dit kasteel is het belangrijkste monument en krijgt jaarlijks duizenden bezoekers. De Nürnberger Burg vertelt het verhaal van keizerlijke machten, de Middeleeuwen en de Gouden Eeuw en uiteraard het verhaal van de stad zelf.

Stedentrip Nuremberg Indrukwekkende kerstmarkt

Naast de diverse musea en kerken, biedt Nuremberg nog iets bijzonders aan zijn bezoekers: de jaarlijkse kerstmarkt. Als sinds de zestiende eeuw haalt de Duitse stad alles uit de kast om de bezoekers te vermaken – en dat zie je als je rondloopt. Vooral op de Hauptmarkt kan je de kerstsfeer als het ware proeven. Er staan ontzettend veel kraampje met allerlei spullen zoals mutsen, kerstversiering, sieraden en andere dingetjes. De kerstmarkt in Nuremberg, de Christkindlesmarkt, wordt ieder jaar weer met een indrukwekkende ceremonie geopend.

Alle activiteiten in Nuremberg