Stedentrip Stuttgart

Stedentrip Stuttgart

Sportstad, cultureel centrum en industrie stad – dat is Stuttgart

Stuttgart ligt in het Zuiden van Duitsland en is de hoofdstad van de deelstaat Baden-Württemberg. Deze Duitse stad staat om diverse dingen bekend. Zo wordt het wel eens de industriestad genoemd omdat er allerlei autobedrijven gevestigd zijn. Daarnaast is Stuttgart ook bekend als sportstad en cultureel centrum. Vroeger is deze Duitse stad de residentie geweest van verschillende vorsten. Dat is terug te zien in de vele paleizen die zich in en rondom Stuttgart bevinden. In deze Duitse stad gaan oud en nieuw hand in hand.

Stedentrip activiteiten Stuttgart

Stedentrip Stuttgart

Breed aanbod cultuur Stuttgart

Je zou het wellicht niet verwachten, maar Stuttgart staat bekend om zijn brede culturele aanbod. Deze Duitse stad verleent veel culturele evenementen financiële ondersteuning. Hierdoor is Stuttgart erg levendig als cultureel centrum. Zo kan je genieten van klassieke muziek tijdens de diverse concerten die georganiseerd worden in de stad of kijk je vol bewondering naar de balletvoorstellingen. Zo biedt het Staatstheater Stuttgart ballet, opera en tonaal aan. Deze organisatie vormt wereldwijd een van de grootste organisaties die deze drie kunsten samen combineert. Zo vindt er sinds 2010 ook jaarlijks het Fortepiano-Festival in Stuttgart plaats.

Hotels Stuttgart

Bekijk de lastminute hotel aanbiedingen voor je stedentrip naar Stuttgart.


Booking.com

Oud naast nieuw – geen probleem in Stuttgart

In Stuttgart vind je op het centraal gelegen Schlossplatz het Neues Schloss. Dit ‘nieuwe kasteel’ van de stad ligt naast het ‘oude kasteel’ Altes Schloss. Het Neues Schloss is gebouwd in de laat-barokke stijl en is vroeger ook bewoond door de graven van Württemberg. Tegenwoordig word het kasteel gebruikt door de Duitse ministeries van financiën en onderwijs. Hierdoor kan je het niet van binnen bewonderen. Daarentegen is een ander kasteel, Schloss Ludwigsburg, wel open voor het publiek. Loop er rond en bewonder de prachtige barokke en rococo zalen. Dit kasteel uit de achttiende eeuw huisvest tevens een uitgebreide kunstcollectie.

Stedentrip Stuttgart Bijzonder musea evenement

Er zijn behoorlijk veel diverse musea te bewonderen in Stuttgart. Soms te veel om alles in één bezoek te zien. Ieder voorjaar nemen veel musea, galerijen en historische gebouwen in Stuttgart deel aan een bijzonder evenement: de Lange Nacht der Museen. Dit event biedt bezoekers de gelegenheid om plaatsen te bewonderen die normaal anders nooit voor het publiek toegankelijk zijn. Bovendien blijven musea en tentoonstellingen langer geopend en zijn er concerten en feesten tot vroeg in de ochtend. Naast dit evenement wordt er ook ieder een rondgang door kunstgalerijen georganiseerd met de naam Art Alarm.

Alle activiteiten Stuttgart